Volg de BO

Al 2.000 Groningse huishoudens bespaarden met een energiecoach

Het aantal aanvragen voor energiecoaches in onze gemeente bereikte onlangs een mijlpaal. Sinds de start van duurzaamheidsplatform Duurzaam Groningen in 2022, zijn al 2.000 aanvragen ontvangen. Dit aantal laat de groeiende belangstelling zien van huishoudens voor het besparen van energie met behulp van een energiecoach.

Met een team van deskundige energiecoaches, adviseurs én een energieklusser biedt Duurzaam Groningen naast advies ook concrete hulp. Door bijvoorbeeld materialen te plaatsen zoals radiatorfolie, radiatorventilatoren, ledlampen en tochtstrippen. Het advies, de hulp én de materialen zijn gratis.

In de eerste twee weken van 2024 staat de teller alweer op 120 aanvragen. Maar de gemeente is vastbesloten om nog meer gezinnen te helpen. Daarom roept Duurzaam Groningen iedereen die moeite heeft met de gestegen energiekosten op om een energiecoach aan te vragen en zo de eerste stap naar energiezuiniger wonen te zetten. Inwoners kunnen op duurzaamgroningen.nl meer informatie vinden en een aanvraag doen.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.