Volg de BO

Groningen werkt aan vernieuwde energieaanpak

De gemeente Groningen streeft ernaar om CO₂-neutraal te zijn in 2035 en onderzoekt hoe het gaat met de gestelde doelen. Sinds het maken van de ‘routekaart Groningen CO₂-neutraal’ in 2018 zijn er al duizenden woningen verduurzaamd. Om te beoordelen of de juiste richting wordt gevolgd, vraagt de gemeente inwoners en bedrijven hun mening te geven. Wij nodigen je daarom van harte uit om deze online vragenlijst in te vullen.

We bekijken alle meningen en wegen deze af, om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen. De gemeenteraad bespreekt deze informatie halverwege 2024. Daarna volgt een eerste versie van de vernieuwde aanpak. Hoewel de gemeente blijft streven naar duurzame energieopwekking, energiebesparing en verduurzaming, kunnen er wel kleine verschillen ontstaan. De aanpak zal ook inspelen op uitdagingen zoals toenemend elektriciteitsverbruik en energiearmoede, om bij te dragen aan sociale vraagstukken. Informatie over de ontwikkelingen wordt later gedeeld via deze nieuwsbrieven en de website van de gemeenteraad.

Uit: Nieuwsbrief gemeente Groningen, 1 december

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.