Volg de BO

‘Ik Trakteer-container’ bij Euroborg

Nog steeds belanden er veel blikjes en flesjes op straat en in de natuur. Per jaar gaat het om bijna 250 miljoen euro aan statiegeld dat natuurlijk veel beter gebruikt kan worden. Vorig weekend zijn de MilieuStewards van Groningen Schoon Dankzij Mij een Kerstactie gestart voor kinderen die in armoede opgroeien. De komende weken worden er zoveel mogelijk statiegeldblikjes en flesjes ingezameld. Van het statiegeld koopt Stichting Ik Trakteer van Bina Likumahua cadeaus voor kinderen in onze gemeente die anders met lege handen blijven staan.

De gemeente Groningen ondersteunt de actie met het plaatsen van een speciale Ik Trakteer-container aan de Boumaboulevard. Bezoekers van de Euroborg, Station Europapark, Noorderpoort, Alfa-college en Jumbo kunnen daar hun lege statiegeldblikje of – flesje inleveren. De MilieuStewards gaan, met behulp van de Stille Krachten in de stad, ook uit andere wijken zoveel mogelijk statiegeldblikjes en flesjes verzamelen.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken, Gemeente Groningen, 1 december

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.