Volg de BO

Intentieverklaring getekend

In het drukke en sfeervolle buurtrestaurant De Merel (in de Oosterparkheem) vond vrijdag 15 december de intentieverklaring plaats. In deze verklaring spreken diverse maatschappelijke partijen met elkaar af de zorg voor kwetsbare ouderen zo breed mogelijk in te vullen. Alleen wonen en zorg verlenen is niet meer voldoende. Het gaat ook om een fijn gebouw, gezelligheid en het organiseren van een breed scala aan activiteiten. De intentieverklaring is geen handleiding, maar een voornemen gezamenlijk zorg te dragen voor een goede oude dag. Daarbij moeten hobbels worden genomen, maar dat doen we samen. Voorzitter Marijke Nieborg van de Bewonersorganisatie Oosterpark zei dat het voor de BO belangrijk is dat ouderen de mogelijkheid krijgen in de eigen wijk te blijven wonen. Ook heeft de BO zich ervoor ingezet dat het Oosterparkheem een plek is waar ouderen kunnen logeren, als vorm van herstel na bijvoorbeeld een operatie. Goede intenties dus!

De betrokken partijen: Woonzorg Nederland, TSN, Gemeente Groningen, Wijkrestaurant De Merel en de Bewonersorganisatie Oosterpark.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.