Volg de BO

Lancering naaiatelier NAIS

Donderdag 23 november was de lancering van NAIS. Met een modeshow presenteerde NAIS zich aan het Gronings publiek. NAIS is een naaiatelier dat tweedehands stoffen gebruikt om unieke handgemaakte producten te maken. De producten worden gemaakt door mensen die minder zicht hebben op regulier werk. NAIS is een project van WerkPro.

Initiatiefnemer Mirjam Schepel: “Met NAIS laten we zien dat er een duurzaam en stijlvol alternatief bestaat voor de vervuilende mode-industrie. Zo proberen we een positieve bijdrage te leveren door unieke, kwalitatief goede producten van tweedehands stoffen te maken. We creëren ook kansen op de arbeidsmarkt voor wie die kan gebruiken.”

Wethouder Eelco Eikenaar was aanwezig bij de lancering van NAIS: “Dit soort initiatieven juich ik van harte toe: sociaal, duurzaam en circulair. Waarbij NAIS de kans biedt op een leuke werkervaringsplek voor inwoners. Ook vrijwilligers zijn welkom.”

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken, gemeente Groningen (24 november)

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.