Volg de BO

Tijdelijke invulling gebied Stadshavens met ‘placemaking’

Het gebied waar Stadshavens komt is behoorlijk groot. We gaan dan ook niet overal tegelijk beginnen met bouwen. Wel komen er vanaf nu steeds meer gebouwen leeg te staan of worden gebouwen gesloopt. Zo zijn de containerwoningen op de hoek Damsterdiep-Eltjo Ruggeweg weggehaald. Steeds als er een stukje vrijkomt, zorgen we ervoor dat het er netjes uit komt te zien. We doen dan ook allerlei onderzoeken, bijvoorbeeld archeologisch en naar mogelijke bodemvervuiling.

De vrijgekomen plekken in Stadshavens kunnen we gebruiken voor kleinere evenementen, of voor iets grotere activiteiten zoals horeca. Zo maken we er alvast een leuke plek van voor omwonenden en toekomstige bewoners. Dat noemen we ‘placemaking’. Wie het leuk vindt om hierover mee te denken in een werkgroep kan zich aanmelden. Je kunt jouw ideeën hier ook naartoe sturen.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.