Volg de BO

Videoclip Ode aan het Onkruid online

De officiĆ«le videoclip Ode aan het Onkruid staat online. Buurtbewoner Lucie Dekker uit de Oosterparkwijk is maanden bezig geweest met het componeren en schrijven van een lied ter ere van deze onderschatte helden. De ode is ingezongen door het Wijkkoor Eusterpaark. Hulde aan alle bewoners die zich hebben ingezet. Wat een prachtig en waardevol project.

Wist je dat de paardenbloem de meest bezochte plant is door bijen en andere nectar snoepers? Of dat er zonder brandnetel geen vlinders meer rondfladderen? Is onkruid wel onkruid? Ze zijn misschien wel de belangrijkste planten voor de grond, insecten en voor ons.

Ter hoogte van Zaagmuldersweg 3 is een onkruidveldje met daarbij informatiebordjes over verschillende onkruid soorten. Ook is de videoclip via een qrcode te scannen en kan je bij het horen van het prachtige lied de onkruidsoorten ontdekken en bekijken.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.