Volg de BO

Weet jij een goede plek voor een… Mini Noeki?

De Mini Noeki is een rusthuis voor egels in de Oosterparkwijk, afgeleid van haar grote zus de Michi Noeki. Er komen vijf Mini Noekies in de wijk te staan. Eentje staat al in de tuin bij Van Houten Maar waar komen de andere vier…? Laat het ons weten want deze plekken in de openbare ruimte zoeken we. Stuur een appje naar 06 111 66 206, een mail of lever een plek met omschrijving in bij Stadsrestaurant Het Oude Politiebureau (HOP) Zaagmuldersweg 3.

Waarom? Van maart tot september hebben de vrouwtjes egels een veilige plek nodig om hun jongen groot te brengen. En, wanneer het kouder wordt, gaat de egel op zoek naar een geschikte plek voor zijn winterslaap. Met Mini Noekies in de wijk zijn ze nog beter beschermd tegen wind en kou. De Mini Noekies zijn gemaakt van hergebruikt hout door Wijkbedrijf het Groenhuis.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken (6 oktober), gemeente Groningen

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.