Volg de BO

Werkbezoek minister Hugo de Jonge

Op woensdag 6 september bracht demissionair minister Huge de Jonge een werkbezoek aan Groningen. Dit werkbezoek stond in het teken van het Nationaal Programma Leefbaarheid en Veiligheid (NPLV). Onderdeel van het middagprogramma was een bezoek aan de Oosterparkwijk. De wijk heeft zich de afgelopen jaren, mede door de inzet van de Regiodeal, ontwikkeld. Daardoor trekt de wijk steeds meer richting het stedelijk gemiddelde. Echter bestaan er nog steeds grote opgaven en tegenstellingen binnen de Oosterparkwijk die we met het NPLV proberen aan te pakken. Het verhaal van de Oosterparkwijk werd verteld door eerst binnen te stappen bij de sociale huurwoning van Alette aan de Kamperfoeliestraat. De minister ging kort met haar in gesprek en Alette vertelde enthousiast over het leven in de Oosterparkwijk.

Het gezelschap vervolgde de weg naar het Lindenhof (Blauwe Dorp) en al wandelend vertelden Bas en Ineke hoe het is om een basisbaan te hebben en wat dat voor hen betekent. Eenmaal aangekomen op het Lindenhof, waar de minister zichtbaar van onder de indruk was, vertelde Nijestee over de woningopgaves binnen de wijk waar we gezamenlijk voor staan en waar de afgelopen jaren hard aan is gewerkt. Tot slot stonden we stil bij de ontwikkeling van wijkcentrum bij Van Houten die mede mogelijk wordt gemaakt door financiering vanuit het NPLV.

Uit: Nieuwsbrief Oude Wijken, gemeente Groningen

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.