Volg de BO

Kledingmaak(st)ers

Het winterfestival wordt een beleving voor haar bezoekers. Speciaal gemaakte kleding maakt onderdeel uit van die beleving. Kostuums in Dickens-stijl, maar met uitzonderlijke elementen. Er is al een groepje mensen die wekelijks bij elkaar komen om aan deze kostuums te werken. Ben jij handig met een naaimachine?

Het plan is om een stuk of 10 tot 15 kostuums te maken. Om het in de sfeer van het festival te laten vallen, is er gekozen voor de stijl van Dickens. Een beetje cliché, we weten het. Daarom verwerken we er leuke, verrassende toevoegingen in.

Er wordt hard gewerkt aan de kostuums, er zijn al een aantal een heel eind op weg.
Er wordt hard gewerkt aan de kostuums, er zijn al een aantal een heel eind op weg.

Showpiece

De showpiece wordt een heel bijzonder kostuum. We houden nog even geheim wat het wordt. Je krijgt het alleen te weten als je er aan mee gaat werken. 😉 Het kostuum zal één van de blikvangers van het festival worden. Eentje met een groot wow-factor en nog meer het fantasie-thema benadrukt.

Doe mee!

Tijdens het winterfestival in december pronken de kostuums – en dus jouw creatie! De huidige kleding-werkgroep heeft een enthousiaste groep mensen aan boord. Ze komen nu wekelijks bij elkaar in het JOP. Loop gerust eens binnen om te kijken. Elke dinsdag vanaf 10:30 zijn ze druk bezig met de kostuums.

Er zijn naaimachines beschikbaar, maar als je er zelf eentje mee kan brengen, is dat handiger.

Aanmelden mag, hoeft niet. Wil je meer weten, stuur dan een mailtje.