Volg de BO

Buurthuis: wij hebben een droom

We dromen van een echt buurthuis. Dat was de boodschap in het boekje dat we op 20 oktober aan wijkwethouder Roeland van der Schaaf hebben gegeven. Een mooi boekje met daarin deze wens van WerkPro, de speeltuinverenigingen, het Jop en van ons zelf. Een droom die gesteund wordt door vrijwel alle beroeps- en vrijwilligersorganisaties die de wijk rijk is. En een terechte droom.

Van sloop tot droom

We hebben al jaren geen buurthuis meer met de daarbij behorende taken. Het Treslinghuis heeft de afgelopen jaren de functie van buurthuis zo goed en zo kwaad overgenomen ondanks dat daar geen extra subsidie voor tegenover stond. En nu wordt het Treslinghuis in januari gesloopt.

De besturen van de speeltuinverenigingen, het Jop en de mensen van WerkPro vonden het daarom noodzakelijk, om de discussie over een buurthuis in onze wijk opnieuw op te starten. En wij sloten ons hier van harte bij aan. Het boekje was de eerste stap die gezet is en was gelijk een succes.

Onderzoek en plannen

De Gemeente heeft toegezegd voor een onderzoek om te kijken of de Siebe Jan Boumaschool in het Pioenpark, na hun verhuizing naar het nieuwe schoolgebouw, een buurthuis kan worden. De komende maanden gaan de initiatiefnemers hiermee aan de slag. We gaan kijken voor welke activiteiten de klaslokalen gebruikt gaan worden. Hoe het restaurant wordt ingericht en natuurlijk wat voor activiteiten er zullen plaatsvinden en welke activiteiten naar de speeltuinverenigingen en het JOP zullen gaan of blijven.

Daarna maken we samen met specialisten een verbouwingsplan en bedenken hoe we het gebouw gaan exploiteren. Na de zomer van 2018 moeten we daarmee klaar zijn. Dan kunnen de verschillende politieke partijen de ideeën nog meenemen met de verkiezingen in november. Vanzelfsprekend luisteren we ook naar de ideeën van andere mensen over het buurthuis. We houden jullie op de hoogte!

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.