Volg de BO

Florataxi, een goed idee voor de OPW?

In verschillende wijken in onze stad rijden er elektrische auto’s rond die voor een klein bedrag mensen binnen de wijk vervoeren. Een ritje naar een buurwijk is ook mogelijk.

Zou dat iets zijn voor de Oosterparkwijk?

Dat is de vraag die de bedenkers van dit initiatief aan ons hebben gevraagd. Omdat wij niet voor jullie kunnen en willen beslissen leggen we het hier aan jullie voor.

Wijkbewoners kunnen in de eigen wijk voor € 1,00 per rit per persoon worden vervoerd. De ritprijs bedraagt € 1,75 per persoon voor een rit naar de volgende omliggende wijken; Centrum, Korrewegwijk en Oosterhoogebrug. Dit tarief geldt ook voor vervoer van en naar het UMCG. Voor vervoer van en naar het Martiniziekenhuis bedraagt de ritprijs per persoon € 4,00.De wagens worden bestuurd door vrijwilligers. Voor de juiste verzekeringen wordt vanzelfsprekend gezorgd. Er wordt dan van ’s ochtends 9 uur tot ’s avonds 9 uur gereden.

Graag jullie reacties!

Reageren kan via de mail: bestuurbo@hotmail.com of via onze facebook pagina. Reacties op onze website lezen we minder vaak.

Foto: Welmobiel Groningen. Binnenkort worden deze elektrische auto’s ingezet in verschillende wijken in Groningen.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.