Volg de BO

Hoera, de kabouter is terecht!

Tot onze blijdschap kregen we gisteren het bericht dat de vermiste limonadekabouter gevonden was. Inmiddels is hij weer in ons bezit.

De limonadekabouter met kerstmuts

De kabouter heeft een heel avontuur beleefd. Nadat hij uit het pand aan de Oosterhamrikkade was verdwenen, is er na ons bericht van afgelopen vrijdag een tip binnen gekomen. Hij zou door een wandelaar gezien zijn bij het Eemskanaal. Tegen de tijd dat we er gingen kijken, was hij daar niet meer.

Wat blijkt, iemand anders heeft hem van daar mee genomen naar huis en daarna verkocht. De mevrouw die hem gekocht heeft, vond hem prachtig en zette hem daarom in haar tuin. Een vriendin van deze mevrouw herkende de kabouter naar aanleiding van het item dat op OOG TV is geweest. Ze belden daarop met wijkbewoonster Bina, die weer contact met ons heeft opgenomen.

Dankbaar

Al met al een bijzonder verhaal voor deze speciale limonadekabouter. We zijn erg dankbaar voor iedereen die heeft mee gezocht. In het bijzonder de betrokken dames die gezorgd hebben dat de kabouter weer bij ons terecht is gekomen. En natuurlijk, OOG TV, zonder hun uitzending was hij misschien nog altijd vermist geweest.

100 jaar Oosterparkwijk

Dit jaar bestaat de Oosterparkwijk 100 jaar. De bewonersorganisatie heeft daarom een feestjaar in het leven geroepen. Tijdens verschillende festiviteiten zal de limonadekabouter ten tonele verschijnen om kinderen van een glaasje limonade te kunnen voorzien. Zo ook tijdens koningsdag, waar stichting “Ik Trakteer” een leuk evenement bij het JOP organiseert.