Volg de BO

Kom naar Winterfestival Oosterparkwijk

Heb je het al gehoord? Het gonst in de wijk. Al maanden zijn een handjevol vrijwilligers hard aan het ploeteren. Want van 13 t/m 15 december is het Winterfestival Oosterparkwijk een feit! Een festival voor iedereen, waar elke dag iets anders te doen, horen en zien valt. Dat mag je niet missen!

Het kleine, knusse festivaldorpje zal geopend zijn op de volgende dagen en tijden:

  • vrijdag 16.00 – 21.00
  • zaterdag 14.00 – 21.00
  • zondag 14.00 – 18.00

Doen, horen, zien

Er is, net als vorig jaar, een schaatsbaan. Je eigen schaatsen kan je thuis laten. Voor de kleintjes t/m 7 jaar is er een nostalgische draaimolen. Ondertussen is er muziek, theater en andere optredens. Of je kunt mee doen met één van de “vreselijke” workshops (ze zijn heus wel leuk hoor). Zoals de circusworkshop door Santelli of kerststukken maken met oude stropdassen.

Meer over het programma lees je (binnenkort) op winterfestivaloosterparkwijk.nl.

Door Oosterpark, voor Oosterpark

Het evenement draait geheel op vrijwilligers. Mensen uit de wijk, Oosterparkers. De een doet veel op organisatorisch gebied. De ander steekt de handen uit de mouwen en timmert er op los tijdens de klusdagen. En er zijn heel wat klusdagen geweest, hard gewerkt aan de huisjes die straks het festivaldorpje maken.

Maar een festival heeft in onze ogen meer te bieden. Daarom zijn er ook unieke verschijningen gemaakt. Lichtjes, gekke aankleding, leuke verrassingen.

Er is nog steeds genoeg te doen. Oosterparkers die mee willen helpen, zijn altijd van harte welkom. Er valt op allerlei manieren mee te helpen. We verzorgen je goed en verzekeren je dat je er een leuke tijd aan over houdt. Aanmelden kan via de website.

100 jaar Oosterparkwijk

Vorig jaar heeft de Bewonersorganisatie Oosterpark het 100-jarig bestaan van de wijk afgetrapt met de kerstmarkt. Na evaluatie hebben we het omgedoopt tot Winterfestival. Dit doen we in samenwerking met het beheer van het JOP en het WIJ-team.

Om de activiteiten voor het feestjaar neer te kunnen zetten, heeft de BO een nieuwe stichting in het leven geroepen: Stichting Evenementen Oosterparkwijk. De bedoeling is dat deze stichting ook de komende jaren zorg draagt dat meerdere evenementen in een jaar georganiseerd kan worden. De stichting doet die organisatie niet zelf, maar zorgt wel voor (financiële) ondersteuning.

Het afgelopen jaar zijn er allerlei activiteiten neer gezet door meerdere organisaties uit de wijk. De foto’s op grote doek die op verschillende plekken in de wijk te zien waren. Oosterpark aan zee, zeskamp “Expeditie Oosterpark”, de reünie en nog veel meer. Na het Winterfestival start nog een theaterwandeling, “Ons kent Ons“.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.