Volg de BO

Oosterparkwijk krijgt eigen Michi-Noeki

Plek om te ontmoeten midden in de wijk.

Het college van B&W wil op het Wielewaalplein in de Oosterparkwijk een Michi-Noeki realiseren.  Dat is een laagdrempelige plek voor bewoners, die daar even naar het toilet kunnen, een kopje koffie kunnen drinken, een luisterend oor ontvangen en mensen uit de buurt tegenkomen. Michi-Noeki is geïnspireerd op de Michi No-Eki’s uit Japan: halteplaatsen die zorgen voor toevallige ontmoetingen tussen wijkbewoners. Die ontmoetingen vergroten het welzijn van mensen in de wijk en gaan eenzaamheid tegen.

Wijkwethouder Oude Wijken Carine Bloemhoff: “Ik ben er trots op dat (als de raad instemt) de eerste Michi-Noeki in onze gemeente verrijst aan het Wielewaalplein. Ik ben er van overtuigd dat de inwoners van de wijk straks een prettige plek krijgen waar jong en oud elkaar kunnen treffen. De komst van de Michi-Noeki zorgt ervoor dat de Oosterparkwijk een nog fijnere wijk wordt om in te wonen”.

Netwerk

Het college wil ook graag dat er Michi-Noeki’s in de Siebe Jan Boumaschool, bij het Linnaeusplein en bij de Paradijsvogelstraat komen. Zo ontstaat er een netwerk van halteplaatsen waartussen wijkbewoners zich kunnen bewegen. Een prachtige toevoeging aan de Oosterparkwijk!  Na anderhalf jaar bekijkt de gemeente op basis van onderzoek welke toegevoegde waarde een Michi-Noeki heeft in de wijk.

Familiezaak Knollema

Naast de Michi-Noeki krijgt ook familiezaak Knollema een nieuwe plek op het Wielewaalplein. Knollema kon niet blijven op de plek waar deze zat, door de uitbreiding van de Lidl. De buurtwinkel die al vijftig jaar een vast onderdeel vormt van het straatbeeld aan het Wielewaalplein komt terug op een iets andere plek naast de Michi-Noeki.

Regiodeal Groningen Noord

Als de raad met het voorstel instemt, dan wordt de  Michi-Noeki bekostigd uit geld van de Regiodeal Groningen Noord (144.000 euro). Dit zijn middelen die de gemeente van het Rijk ontvangt om te zorgen dat de brede welvaart en de leefbaarheid in Groningen verbeterd wordt. Als alles volgens planning verloopt, zal de eerste Michi-Noeki in de zomer 2021 open gaan. Het beheer en onderhoud van de Michi-Noeki en Knollema wordt gedaan door Stichting WerkPro. Dit levert als mooie bijkomstigheid extra werkgelegenheid op voor de Oosterparkwijk!

Op de website van de gemeente vind je een aantal impressies van de Michi-Noeki (pdf).

Bron: Gemeente Groningen

Comments

  1. Marko Serkevic

    Better clean the vijvers and make sure the ducks and fish doesn’t die like now every year!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.