Volg de BO

Uitnodiging: Onthulling Oorlogsgedenkplaats Oostersluis

De werkgroep Oosterpark Nooit Saai (ONS) nodigt iedereen uit voor het volgende:

Op zaterdagmiddag 16 april a.s. vindt bij de oude Oostersluis te Groningen de onthulling van de nieuwe gedenkplaquette TWEE BRUGGEN plaats. Deze ceremonie wordt verricht door onze burgemeester Peter den Oudsten.

Het tijdstip is 14.30 – 15.00 uur. De locatie is schuin tegenover PRAXIS aan de rechterkant van de fietstunnel bij de oude Oostersluisbrug.

OORLOGSGEDENKPLAATS

Ter nagedachtenis aan de strijd rond de Oostersluis, waarbij de toen 22 jarige Canadese soldaat Roy W. Coffin zijn leven gaf om de familie Dijkema de gelegenheid te geven de sluisbrug handmatig neer te laten, zodat de Canadese tanks via de Oosterhoogebrug naar Delfzijl konden doorstoten.

VORMGEVING EN TEKST

De vormgever van de gedenkplaquette en schrijver van de tekst is de Groninger kunstenaar Peter de Kan.

Nota Bene:

Het bovenstaande project de Twee Bruggen is financieel mogelijk gemaakt door:
het J.B. Scholtensfonds, het VBNO (Vereniging Bedrijven Noord-Oost), de stichting Jonkheer Rhijnvis Feith Fonds en het Annie Tak Leefbaarheidsfonds.


De werkgroep Oosterpark Nooit Saai (ONS) is in 2009 opgericht en heeft als doelstelling: het in de Oosterpark bevorderen van Kunst en Cultuur in de breedste zin van het woord. De groep bestaat uit vrijwillgers die de wijk een warm hart toe dragen.