Volg de BO

Betaald parkeren, van voorstel naar uitstel

Vorige week schreven we dat begin november het college van B&W besloten had om het betaald parkeren over de hele wijk uit te breiden. Belangrijk doel van de Bewonersorganisatie Oosterpark is dat bij belangrijke beslissingen over de wijk, de mening van zoveel mogelijk Oosterparkers te laten horen. Daarom werkten wij mee aan het opstellen van de enquête en hebben wij tot half april dit jaar met de Gemeente over wel of niet invoering van betaald parkeren gesproken.

Er heeft 13% van de Oosterparkers gereageerd op de enquête. 51% was voor en 49% was tegen invoering. Het grootste deel van de mensen die reageerden kwam uit het gebied Slachthuisstraat en Bloemenbuurt-Zuid. Op de inspraakavond verschenen rond de 75 mensen en die waren vrijwel allemaal tegen. De wethouder van verkeer vond dat hij de conclusie kon trekken, dat heel de Oosterparkwijk voor betaald parkeren was.

Naar de gemeenteraad

Wij vinden dat uit de inspraakavond en enquête niet kan worden geconcludeerd dat de hele Oosterparkwijk voor of tegen betaald parkeren is. Daarop besloot de BO in te spreken op de commissievergadering van de Gemeenteraad, gehouden op 23 november.

Klik hier voor wat we hebben gezegd tegen de Gemeenteraadscommissie.

Vooraf aan de commissievergadering hebben wij gesproken met verschillende vertegenwoordigers van politieke partijen en hun gezegd dat wij vinden dat deze conclusie niet getrokken had mogen worden. Omdat de Gemeenteraad als voorwaarde stelt dat bij invoering van betaald parkeren de bewoners van een wijk overwegend voor moeten zijn, hebben ze in de commissievergadering aangegeven dat ze het plan van betaald parkeren nu niet kunnen steunen en heeft de Wethouder het plan ingetrokken.

Nieuw voorstel

De Wethouder heeft gezegd dat hij een nieuw voorstel gaat maken. Wanneer hij dat gaat doen is ons onbekend. Of de wethouder dan opnieuw met de BO of andere bewoners wil praten, voor hij het plan indient, is ook onbekend. Wij hopen wel dat er snel een oplossing komt waar zoveel mogelijk Oosterparkers het mee eens zijn. Een plan wat de parkeerproblemen in een deel van de wijk oplost en geen nieuwe problemen in andere delen van de wijk oproept. En dus niet dat er wel betaald moet worden, maar dat er niets wordt opgelost.

Wil je meer weten over dit onderwerp of over andere zaken in de wijk mail ons dan. Of kom eens langs, wij zijn bijna elke vrijdagmorgen van 09.00 – 10.30 uur te vinden in het Treslinghuis.

Comments

  1. Hans Strijbosch uit de Slachthuisstraat

    Je wordt bedankt.!!!
    Nu kunnen we weer jaren manoeuvreren tussen het UMCG blik en eindeloos zoeken naar een parkeerplekje voordat je thuis bent! Weer jaren geen bezoek kunnen ontvangen.
    Maar ja de ambtenaren van ROEZ van het Zuiderdiep, WIJ en GGD moeten natuurlijk wel gratis kunnen blijven parkeren in onze straat. Goed te weten dat BO deze ” zak maar in de stront” politiek steunt. Laat bewoners met deze mate van parkeeroverlast maar gewoon barsten!
    Een beetje maatwerk / gefaseerd invoeren wassen duidelijke optie. Gezien het ambtelijktelijk tempo van deze gemeente zal het wel weer jaren afzien worden!!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.