Volg de BO

Bewonersorganisatie, wat doen jullie nu?

De zomer loopt op haar einde. De vakantieperiode is ondertussen echt wel voorbij. De leden van Bewonersorganisatie Oosterpark zijn dan ook al een tijdje weer aan het werk.

Niet dat we in de zomervakantie compleet stil hebben gezeten. Een aantal overleggen, onder andere in het kader van 100 jaar Oosterparkwijk, konden niet wachten. En voor het Winterfestival hebben we een aantal keren geklust. Komende donderdag en vrijdag (19 en 20 september) gaan we dat weer doen.

Opening nieuw speeltuintje & wijkmarkt

Zaterdag 31 oktober waren we eerst bij de opening van het nieuwe speeltuintje in het Oosterpark. Bewoners van De Velden wilden graag een plek waar de kleinste kinderen kunnen spelen. En dankzij hun inzet is dat gelukt. Voor de opening hebben we een financiële bijdrage gedaan, waar onder andere de uitgedeelde ijsjes van betaald zijn.

Even later stonden we op de wijkmarkt, georganiseerd door Martinizorg, in het Oosterparkheem. Daar hebben we vragen van Oosterparkers beantwoord over bijvoorbeeld het Oosterhamriktracé en parkeren.

Wat speelt er verder bij de BO?

  • Komende week hebben we een presentatie “communicatie in de wijk”, een afspraak met het bestuur van het UMCG, wonen we een vergadering van de Coöperatieve Wijkraad bij en een borrel bij Maakplek.
  • Zijn we aan de zijlijn betrokken bij het organiseren van de reünie.
  • We hebben bijgedragen aan mooie T-shirts van het tuinteam.
  • In het najaar gaat er in delen van de wijk betaald parkeren ingevoerd worden; bij dat proces zijn wij in contact met de Gemeente
  • Werken we door aan het neer zetten van een buurthuis
  • En nog veel meer…

Waar vinden we jullie?

Op donderdag 31 oktober zijn we te vinden bij de opening van het nieuwe WIJ-gebouw (Heesterpoort 1) en natuurlijk in december op het Winterfestival.

Op klusdagen van het Winterfestival, zijn we in onze werkloods aan de Antillenstraat 7 (onder de poort door, grote garagedeur aan de linkerkant).

Buiten vakanties en klusdagen om, zijn we op vrijdagochtend in Ons Belang (Zaagmuldersweg 82c) vanaf 9:00 tot 10:30.

Wil je meer weten over de BO of wat er zoal speelt in de wijk, kan je altijd langskomen of ons mailen.

Comments

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.