Volg de BO

Over de BO

De Bewonersorganisatie Oosterpark (kort: BO) is een vereniging die zich bezig houdt met het informeren en ondersteunen van de bewoners uit de Oosterparkwijk in Groningen. We zijn wijkbewoners die zich inzetten voor de wijk.

Waar staat de Bewonersorganisatie voor?

Alle bestuursleden handelen in het belang van de wijk en kijken objectief mee bij veranderingen in de wijk. Wij vinden het belangrijk dat bewoners in een vroeg stadium worden betrokken bij plannen, zodat ze echt invloed kunnen uitoefenen. Groepen bewoners die tegen een probleem aanlopen kunnen bij ons terecht voor ondersteuning. Verder kunnen bewoners ons benaderen als ze een actie op touw willen zetten of een leuke activiteit in de buurt willen organiseren.

Hoe uit zich dat?

We bemiddelen tussen bewoners en organisaties of de gemeente.

We zitten aan tafel bij projecten die de wijk aan gaan. Denk bijvoorbeeld aan de Oosterhamrikzone.

In 2018 hebben we Stichting Evenementen Oosterparkwijk opgericht. Dat was naar aanleiding van het 100 jarig bestaan van de wijk in 2019. Met de stichting willen we er voor zorgen dat er jaarlijkse evenementen worden georganiseerd.

Onze bestuursleden

Van links naar rechts: Joost, Reinard, Spoozhmay, Jaap, Marijke (voorzitter), Sam en Eser

Wil je ons meehelpen?

Dat kan! Wij zijn altijd blij om met mensen in contact te komen. En al helemaal als ze mee willen doen. Woon je in de Oosterparkwijk en heb je interesse om een bijdrage te doen voor je wijk? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Contact met ons?

Heb je mail voor ons? Of wil je een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek? Stuur het naar bestuurbo@oosterparkgroningen.nl of gebruik ons contactformulier.